Gregor Bak heeft, na het gymnasium en een klassieke pianostudie, muziekwetenschap gestudeerd aan de Rijksuniversiteit te Utrecht. Hij is een aantal jaren werkzaam geweest als docent muziek op verschillende middelbare scholen en dirigeerde diverse koren. Sinds 1993 is hij als dirigent verbonden aan het Oeral Kozakkenkoor. Als pianist is hij zeer veelzijdig: hij speelt van klassiek tot popmuziek. Hij begeleidt o.a. sopraan Francis van Broekhuizen in de theaterprogramma’s ‘Dolle Diva’ en ‘Bij twijfel hard zingen’. Daarnaast is hij actief als componist en arrangeur.

Vanaf 1992 presenteerde hij het klassieke muziekprogramma ‘C-Majeur’ voor de NCRV-televisie; hieruit vloeiden verschillende andere televisiewerkzaamheden voort. Zo presenteerde hij de programma’s ‘Schoolstrijd’, ‘Thank you for the music’, ‘Bovengemiddeld’ en 176 afleveringen van ‘Zo Vader Zo Zoon’. Daarnaast was hij jurylid in het programma ‘Una Voce Particolare’ en samen met Jochem van Gelder presenteerde hij ‘De Zingende Zaak’. Met saxofonist Arno Bornkamp en pianist Ivo Janssen verzorgde hij de  familievoorstellingen ‘Carnaval des Animaux’ en ‘De Schilderijententoonstelling’ en met pianist Cor Bakker en combo werkte hij samen in het programma ‘Bakker, Bak & Friends’.

De combinatie musicoloog/presentator zorgt ervoor dat hij veelvuldig wordt gevraagd om ‘muzikale presentaties’, inleidingen en toelichtingen te verzorgen bij evenementen en concerten. Hij verzorgt een muziekcursus in De Doelen in Rotterdam en is muzikaal leider van Sing-A-Long’s in het hele land. Bovendien is hij een veelgevraagd (muzikaal) dagvoorzitter op allerlei congressen en symposia.