welkom in de muzikale wereld van

 
 

2016, al weer bijna voorbij! Een jaar met congressen en symposia waar ik als (muzikaal) dagvoorzitter de verbindende factor mag zijn met gebruik van de vleugel; ideaal, want zo kan ik sprekers muzikaal aankondigen en de dag met behulp van muziek samenvatten.

En bijvoorbeeld een spannende brainstorm of een paneldiscussie in goede banen leiden. Dit jaar mocht ik dat doen op allerlei verschillende gelegenheden: van een medisch tot een ICT congres en van een toeristisch symposium tot een congres rond 50 jaar Jostiband.


Een jaar met, als pianist, mooie en leuke concerten, zoals die heel bijzondere avond in de Ziggodome met de Jostiband, of met Francis van Broekhuizen (De Dolle Diva), Tony Neef en Maaike Widdershoven en, als presentator, concerten van o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest en edities van ‘Bakker, Bak & Friends’, waarin talentvolle amateurs de kans krijgen op te treden met Cor Bakker en andere topmusici.


In De Doelen in Rotterdam loopt inmiddels de tweede ‘Doelen Muziekcursus’ waar ik in 6 avonden de muziekgeschiedenis behandel. Samen met een gastspreker zijn dat erg leuke avonden.


Ook in 2016 mocht ik weer met grote groepen zangers en zangeressen werken, zoals op de Sing-in van La Scuola in Delft, het Strandwalfestival in Rijswijk en de komende tijd met een heel groot Kerstkoor (300 personen) voor de Kerst-Sing-A-Long in het Atrium in Den Haag.


Het Oeral Kozakkenkoor had ook weer een volle concertagenda en zingt dit jaar o.a. nog in Doorn, Rotterdam, Scheveningen, Goirle en Pijnacker.


En verder mocht ik een aantal bijzondere concerten presenteren in het Concertgebouw, de finale van het Steinway Pianoconcours, Florence Swingt & Florence Concours, de finale van de Amsterdamse Muziekprijs, het Rotterdamse Veerhavenconcert, het Havenkomconcert in Almere en in december het jaarlijkse Van Lanschot Sint Jan Kerstconcert in Den Bosch.


Voor jou en voor u prettige feestdagen en hopelijk sluit 2016 mooi af.


Een warme groet,

GREGOR BAK

WELKOM OP MIJN OFFICIËLE WEBSITE!

Zijn 2 grote passies... muziek en presenteren.

En laten die twee nu prachtig samengaan!

De ene keer met het accent op muziek

en de andere keer op presentatie.

Als pianist zowel als presentator is hij bijzonder veelzijdig.

Van klassiek tot pop

en van een zwaar congres tot een luchtige quiz.


Hij stelt slechts een voorwaarde:

hij moet het zelf leuk vinden!

Ervaar de muzikale wereld van Gregor Bak...

GREGOR BAK